Meny ( sve )

Menu ( eng, ita, de )

Menú ( esp )

Menoy (gr)

Social and  Political Documents

At-the-Shooting-Range

Contact us

My Essays / Uppsats

Teokratier  

Om jag ska vara helt ärlig, då har jag mycket respekt för Teokratier och Att stå upp för något man tror på är ytterst viktigt i mina ögon. Tyvärr då finns det så Mycket falskt pack ibland dagens så kallade troende. dessa falska troende som med falskt försåt påstår att dom är Kristna eller religiösa.  

 

Förstör mer än dom gör nytta. Därför tycker jag det är vördnad värt när ett land eller en grupp håller fast vid religiösa  principer. Tyvärr tror sekulära troende att man inte vet vilka dom är. det finns vissa tecken. om dom verkligen är troende då står dom upp för sin sak och en dum kommentar är ”jag är spirituell” eller ” min tro angår inte dig” den senare kommentaren är den mest talande tecknet. För en riktigt troende människa skulle aldrig uttala sig så dumt.  

 

Han eller hon vill dela med sig – eller stolt stå för sin sak. Och en till sak som är nog är den mest talande fenomenet. stå eller uttala för en ateistisk princip eller försvara ateistiska principer.  

Troende kan se skillnad på vad som är religiöst och inte är ett religiöst samband. Vi vet vad som är skillnaden mellan ateism, agnosticism Och religion. 

   

Att sekulära troende i huvudtaget tror att man är så dum så man tror allt dom säger. Jag är troende inte en idiot, som faktiskt kan läsa en bok. Jag kan kritiskt granska alla sorters källor och avgöra vad som är sant och falskt. 

 

Man frågar dessa frågorna för en anledning, det är att separera Fåren från vargarna.  

Och detta är varför jag högt aktar Konservativa och ortodoxa människor och länder. dom ljuger inte om sin tro och det visar karaktär. Man kan lita på sådana människor, och när jag ser eller talar med människor som man vet är kunniga eller har den tros glimten i ögonen. det är bara underbart – men tyvärr är det få som är strikt (är av den äkta produkten) religiösa i dess rätta benämning. Och varför skriver jag detta? 

 

jag respekterar länder som Vatikanstaten, Ryssland, Iran, Saudiarabien och strikta katolska länder. Dom ger inte vika för trycket om reformation. Jag tycker nog att västvärlden borde ta efter deras exempel. och inte fortsätta att gräva ner sig i dess liberala grop som dom gräver var dag. Det finns inte rätt och fel i västvärlden. Västvärlden har inga sådana referenser längre. vi övergav dom principerna för sex till fem hundra år sedan.  

 

Det är dags att rensa upp bland leden, man behöver inte alla dessa falska människor i något religiöst förbund eller organisation. Ut med packet och rena våra själar till det bättre.. ja Gud vare med oss alla.  

 

Mvh Skribenten Johnatan Lee Davis 

Kristendom inte en vanlig religion

 

Det som människor inte förstår med kristendom är att den är inte baserad av styrka eller bara handling. Det centrala i kristendom är att bli kallad till att bli kristen och tron som man får av gud. Det är att vara mer än en individ i en grupp, men en del av gud, en del av guds familj. I nattvarden tar man emot Gud – man tackar ja till Gud och till det som han har kallat än till. Även om personen i fråga inte tycker den kallelsen är märkvärdig – då är det en del i planen 

 

Att vara kallad är en svår sak att acceptera, vissa springer ifrån sin plats i guds plan. Springer ifrån kristendomen för en sak är ju ganska klar, kristendomen är ingen glamorös religion. Den gör svaghet till styrka och styrka till svaghet. Det är inget man vill skryta om. när man blir kristen då blir man ett fyrtorn för ondskan. man syns mer och mer, desto Mer man utvecklar sin tro desto svårare blir det. Och när man räknar in handlingar med sina tros förpliktelser, då passar man inte längre in i vårt samhälle. 

 

Vad skiljer kristendom ifrån andra religioner. En sak eller det finns mer en sak, Att grundaren Jesus dog på ett kors och uppstod igen efter tre dar. ingen annan har gjort detta. Mohammed har inte gjort detta, Joseph Smith har inte gjort detta, Hallie selassie har inte gjort detta. Detta bevisar en gudomlig sanning att han är den han påstår att han är – alltså gud. Det finns tusen olika bortförklaringar till detta under. Att gud tog upp honom innan han dog på korset, att det var någon annan. Men inget har visat sig hålla i längden. men däremot finns det bibliska och icke bibliska källor som försäkrar att det har skett. En av dessa utom bibliska källorna är den judiske historikern (hans judiska namn) är Josef ben Matitjahu, och (latinska namn) är  Flavius Iosephus. Så klart finns det fler som blev vittne och dokumenterade detta. 

 

Dem mesta religiösa är religiösa på grund av egoistiska skäl eller kulturella skäl. Sedan jag var tio, tolv har jag funderat och bett om att mina egoistiska skäl skulle bli bearbetade och lösta. För ibland känner jag att jag gör saker för min egen vinning inte för tacksamhet. Detta är nog ett grundläggande mänskligt problem. Man vill ha poäng och bli uppmärksammad för sin religiösitet och här skiljer också kristendom från dom mesta religionerna.  

 

Det finns inget poäng system för att komma in till himlen. 

Jag såg en dokumentär om hajj den islamska pilgrimsfärden och en sak slog mig. Om du bad i en specifik moské då fick du extra poäng, om du bad i en annan moské då fick du ytterligare extra poäng. Det var samma sak med fredagsbönen. jag hade en givande diskussion om fredagsbönen med en muslim i stan (jag tror det var två år sedan 2014) om du kom till bönen första timmen då hade du offrat en kamel, om du kom andra timmen då var det en ko och tredje en kyckling och fjärde ett ägg. 

 

Och när jag läser om Andra religioner finns det liknande system för att komma till himmelen eller nirvana. Och detta är en skiljeväg som jag ser det mellan kristendom och andra religioner. Du kan inte få extra poäng bara för att be i en speciell kyrka. Du måste ta korset och följa Jesus, inte dina egna lustar eller egoistiska intressen. Att kämpa mot strömmen är en del av kristendomen. Inte anpassning efter mänsklig natur. 

 

Mvh Johnatan Lee Davis

Dags att vakna kristna väst.. 

 

Kristna blir trakasserade och mördade runt omkring vår värld och i den kristna västvärlden verkar vi inte bry oss ett dugg om detta. Tidningarna är mer intresserad av att göra sig märkvärdiga över inrikes/utrikes nyheter utan direkt värde (som valet i USA) när kom det sig att våra Systrar och Bröder förlorade sitt värde, eller har dom någonsin haft något värde för oss i den kristna västvärlden. 

 

Det verkar inte som att våra bröder och systrar i kristendomens vagga har något värde heller, i Mellanöstern blir dom trakasserade och mördade i en daglig basis. Var har den kristna medmänskligheten tagit vägen. Är det så att vi i väst vill offra våra syskon i andra länder för att vi inte vill ta ställning, vi vill inte förstöra vår egna fridfulla existens för att stå upp för våra kristna syskon runtomkring i världen. 

 

Vi har ju lyckats att förvandla våra tro till en hobby verksamhet här i västvärlden. 

Varför inte omvandla våra varma härliga kristna hjärtan till iskalla hjärtan stål för att vi 

Inte vill riskera våran  fredliga existens. Det är dags att vakna och se ljuset 

Vi kanske har slaktat våran egna brinnande tro för det såkallade post-moderna samhället. 

Men kan vi låta våra bröder och systrar gå i döden får våran egna feghet. 

Vi är ett folk av apatiska robotar, vakna och släpp loss tron i era hjärtan 

 

Mvh Johnatan Lee Davis 

När ska människan förstå? Vad tro egentligen handlar om! 

 

Kristen tro handlar om ”kampen för att nå målet” inte att få vad man vill ha, när man vill ha det 

 Eller att vara den perfekta människan och komma till himmelen utan kamp, för då gör man samma sak som dom skriftlärda i bibeln. Man kan se den kristna frälsningsprocessen som en fotbolls match. 

 

I ena hörnet är det himmelens port och på den andra sidan helvetetsport och ditt mål är att träda in med bollen i den himmelska sfären. Men du börjar på jorden  som är i mitten av planen. Och framför dig motståndarlaget som försöker att knuffa eller tackla dig genom helvetets sfär.  

 

Och vid alla fotbolls matcher har du ju fans (dina bröder och systrar i kyrkan) och en heja klack (Heliga Maria, Änglar, Helgon) som ger dig en kick på vägen till målet. Men också domare (påven, biskopar, präster) och tränare (Biskopar, Präster, diakoner) och alla ger dig en hjälpande hand genom matchen. 

 

Men du måste ta det första steget mot målet, och vilja nå målet oavsett alla hinder som är i vägen. 

Att bara gå halv-vägs och tro att någon kommer göra resterande fungerar inte (du måste göra jobbet)  

Och om du ger upp, då har du förlorat. Vissa människor nöjer sig att komma två, tredje delar av vägen och sedan ger upp.  

 

De tittar tillbaka mot andra sidan och tänker ”det var ju ganska bra där i mitten ändå” och det är människor som kallas Sekulärt-troende eller ateister. Dom nöjer sig med en del av kakan och sedan är dom nöjda eller inte ser ljuset och ger upp. Kampen är för hård och dom ger upp. 

 

Mvh Johnatan Lee Davis  Gud vare med oss

Historian återupprepar sig men alla är blinda

den 26 maj 2017 01:41

Historian återupprepar sig  men alla är blinda

Är det bara jag som ser att den mörka Historian

från 1930 talet återupprepar sig. Social Nationalistiska

Partier växer sig starkare för var dag och samma eller

en värre naivitet har förblindat Europas Befolkning

 

Men vad skiljer dagens Europa från dåtidens Europa

Idag har vi mer tillgänglighet och EU samt andra organ

vad menar jag med detta, Jo idag har vi kanske på ett

naivt perspektiv mer och säkrare organ för demokrati.

 

Men om man vänder på det, då har vi också en svaghet

i vår mer integrerade Europa. Idag behöver inte National

Socialisterna ta kontrollen över alla regeringarna i Europa

för att styra hela Europa, Dom behöver bara ta över EU parlamentet

 

och vad jag har sätt har dom börjat att organisera en Nationalsocialistisk

grupp i Eu parlamentet, tyvärr har inte människor i Europa

insett hotet än med en Nationalsocialistisk grupp och vad påverkan

kan bli i framtiden.

 

Men vem kommer få skulden för alla problem denna gången

det vet vi ju redan "Muslimerna" är ju den nya syndageten för dagen

I början av 1930 talet var det Judarna, men i nittio talet började

ju vinden vända i den Nationalsocialistiska lägret och dom fokuserade

sig på muslimer istället för judarna i Europa.

 

och anledningen är Ganska enkel, Islam har inte en Centralorganisation

som dom kan styra och reglera sina medlemmar. och på detta viss har

dom blivit en enkel måltavla för Nationalsocialisterna. för nazisterna del kan dom bara säga

"se det var ju Islamist/muslim som gick till er moské som sprängde sig i centrala

London, Paris, Stockholm" per automatik har dom kopplat personen som en medlem

i den islamska familjen

 

som däremot inte på ett enkelt sätt kan ta avstånd eller motbevisa kopplingen

(för han hade ju tillgång till moskén) så här har vi ett problem för goda muslimer.

Bristen av kontroll har gjort muslimer till enkla måltavlor för Nationalsocialister

och för islamska föreningar då har man begränsade möjligheter

att stoppa stämplingen på grund av bristande kontroll över medlemmarna.

 

och tyvärr har inte vanligt folk sett att Historian har upprepat sig igen

men istället nappat på betet och röstar på dessa Nationalsocialisterna

måste en ny förintelse ske innan människor ser var som håller på att ske

och denna gången kommer inte Judarna vara dom första som kommer vara

på det första tåget till Auschwitz men det kommer vara muslimer och sedan

kommer nog svarta och judar att åka på andra och tredje lasset.

 

och folk som verkligen inte tror att Koncentrationsläger finns i vår värld nu

då får ni nog ta upp en bok och läsa om Nordkorea, dom har så kallat Arbetsläger

som dödar snabbare än Nazisternas Läger..

 

Låt oss stoppa skiten innan det sker igen och det är försent

 

Mvh diktaren : Johnatan Lee Davis

Lövgärdet, Göteborg, Sverige

Dags för oss att vakna, korset har blivit dragen i skiten för länge

den 27 april 2017 22:40

I den Sekulära västvärlden har det blivit tabubelagt att vara öppet kristen och våga stå för det.

Tyvärr har vi kristna stått i ett hörna och accepterat förödmjukelsen. Men är det rätt väg att gå

Bara att acceptera att någon går på en och se ner på än. Ibland bör man vara tolerant och låta

saker ske men ibland måste man säga ifrån. Det finns gränser hur långt saker kan gå -

man måste låta vissa saker ha sin gång tills det går för långt - men när kristendomen har blivit

Den nya spetälska i vårt samhälle då är det dags att säga nej nu räcker det.

 

Och i den Sekulära västvärlden

Har saker gått för långt när kristna nästan måste gömma sin tro för att passa in. När man inte kan

Göra rätt enligt sin egna övertygelse och deltaga i samhället utan att bli diskriminerad då tycker jag

Att saker har gått över en gräns. och det är dags att gå till handling, Demonstrationer och strejker

Bör vara en befogad handling och bojkotta varor under viktiga kristna/judiska högtider för att

Vissa solidaritet.

 

Vi vet ju att socialister och liberaler är inte solidariska med den Krist/judiska familjen

dom motarbetar mer än förenklar för kristna. Och när det kommer till vänstern då är dom antagonister

till allt som den Krist/judiska familjen står för, så man måste tala samma språk som vänstern och högern

Gör. och det är pengar - pengar är ett gemensamt språk för bege sidorna och det finns bara en sak

(ekonomisk bojkott under jul och påsk och andra högtider)  Och det kommer att ge en tydlig signal.

 

Positivitet har blivit en tradition inom kristendomen i västvärlden.

Vi vågar inte kritisera, vi vågar inte handla, vi vågar inte ta ansvar för andra bröder och systrar

Runt omkring jorden för vi är rädda att bryta mot den politiskt korrektheten som värnas

hårdare än livet självt här i västvärlden. Om jag minns rätt då följde inte Jesus Kristus politisk korrekthet

Så nu undrar jag vad kommer först kristendomen för en kristen människa eller är det moderna samhället

som bara har existerat en bråkdel av den tiden som judendomen och kristendomen har existerat -

är det moderna samhället så perfekt att den är det yttersta av det yttersta över allt i hela världs historien .

För vi verkar anse det, vi behandlar allt som faktiskt bara är spekulativa som absolut sanningen

men denna sanningen baserar sig mer på illusioner än vi vill erkänna. Om undersöker/slår upp vad en

teori verkligen är då beskrivs det så här

 

"En vetenskaplig teori är ett system av definitioner, påståenden (teser), antaganden och/eller modeller

som tillsammans ger en möjlig förklaring till ett observerat fenomen och ger upphov till testbara prediktioner.

En vetenskaplig teori har undergått rigorösa undersökningar och anses av etablerade forskare inte ha motbevisats

av dessa, eller har åtminstone någon form av empiriskt stöd"

 

Jag måste lyfta fram en del av referatet (ger en möjlig förklaring) och "anses av etablerade forskare"

så nu har vi perfekta forskare som vet allt och får bedöma vad som är sanningen och inte är sanningen.

Så präster, Rabbiner, och andra Religiösa individer är per definition olämpliga men vetenskapsmän är

dom nya guds givna domarna på jorden.  Och när jag läste biologi fick vi en skriftlig och verbal varning,

att vi INTE ska ta eller tolka Teorier som absolut sanning. Men vad som händer i vårt sekulära samhälle

nu är att människor tar teorier som absolut sanningar och tar det så långt att dom dyrkar dessa teorier

som en helig skrift och det är här som vår nu Statsreligion ateism in i bilden, som tvingas på alla barn

Från sju års ålder tills dom dör.

 

man kan inte vara en hängiven kristen samtidigt som man är en hängiven satanist - man måste välja

Gud eller mammon, himmel eller pest, det går inte att få allt. Och illusionen att man kan få allt är så

långt ifrån verkligheten man kan komma.

 

Man måste ha tråkigt för att utvecklas i livet, man måste kunna se för att förstå och utvecklas som människa.

 

Mvh diktaren : Johnatan Lee Davis

Lövgärdet, Göteborg, Sverige

Jag har tänkt på relationen mellan protestanter och katoliker

den 2 juni 2017 02:30

Jag har tänkt på relationerna mellan protestanter

Och katoliker speciellt attityden som protestanter har

Mot katoliker. Det verkar som att mer katolska kyrkan

Går sin egna väg desto mer retar detta protestanter.

 

Men frågan är ju varför? Min synsätt är att protestanter

kan inte acceptera att katolska kyrkan är autonom, själv-

Styrande enhet i kristendomen samt att det råka vara så

Att den stora majoritet av kristna i världen är katoliker.

 

Men också att vissa saker tycks vara självklart inom protestantism

Som tydligen alla ska acceptera (att dom per defenition har rätt

med sin tolkning av bibeln oavsätt vad som sägs) Men jag minns inte

att den protestantiska tron existerade vid Jesu tid eller När bibeln var

fastställd i sin helhet. Men tydligen då finns det bara en tolkning som

är Rätt, och det är inte den tolkningen som existerade när bibeln sammanställdes.

 

Men här vill jag koppla protestantiska tron med Islam som har en sak

gemensamt, Dom är övertygade att dom har rätt oavsätt om deras tro

existerade vid det tillfället/händelsen Som dom tolkar. för att tolka en

Text eller skrift går inte automatiskt. man måste förstå omständigheterna

, traditionerna, och hur psyket i kyrkans vardag och dom sociala betingelserna i samhället

Man kan inte bara läsa sig till sådana saker, man måste leva i traditionen för att förstå

Traditionen.

 

Och det verkar som att det bara behövs någon vers för att tolkningen

ska vara trovärdig eller ej och om något i den heliga skrift dom försöker tolka inte

överensstämmer med deras tro, finns det ju en bortförklaring som

"någon har förfalskat skriften" eller "det är ju bara symboliskt" helheten tappas

Oftast bort - man kan inte förstå judendomen om man inte följer alla dom

Judiska traditionerna och seder och det gäller också katolicismen.

 

Just bortförklaring "att det är bara är symboliskt" fick mig att mer och mer frågasätta

protenstantiska/frikyrkliga tron. Och tillslut söka mig någon annanstans.

Det var inte bara att jag var trött att höra bortförklaringar  varje gång man frågade om ett

visst kapitel i bibeln och hur man skulle tolka den. Men också att attityden till helighet

Som fick mig att tänka om, men det finns flera andra anledningar.

 

( för om jag skulle följa alla råd som gavs, då skulle hela bibeln vara en symbolisk sörja

- utan något värde). men också att vissa delar i bibeln fick man höra mer än andra.

Jag ser protestantismen Och frikyrklighet som en selektivtro eller ett smörgåsbord

där man tar dom bästa delarna Och låter hundarna ta resten. Och dom delarna som

man inte gillar det blundar man för Om man inte ser det då existerar det inte..

 

Men jag kan ju avsluta denna artikel såhär, jag är glad att katolskakyrkan

Går sin egna väg - för kyrkan tvingade inte protestantismen och frikyrkliga

Utanför sin gemenskap i alla dessa år. det var ett val som dom själva gjorde

Och att katolska kyrkan inte låter sig lockas in i samma sörja som protenstantiska

Och frikyrkliga kyrkor befinner sig i är bara bra. För det som protestantiska kyrkorna

anklagade Katolska kyrkan för i femton hundra talet där befinner dom själva i idag.

Och jag tror det är den mest tragiska delen av protestantismen / frikyrkligheten

Dom ser inte hur verkligheten, verkligen ter sig.. och att dom lever i en destruktiv bubbla.

 

Så alla vet då drog jag mig mot katolicism tidigt i min ungdom.

Jag läste om det i biblioteket och sånt. Så det var inte en slump

Det var en resa mer eller mindre.

 

Mvh Johnatan Lee Davis skribenten

Lövgärdet Göteborg Sverige

2017 06 02 03:32

If you want to contribute to my Job or give a gift (symbolic gift)you can swish to me on +46(0)732552336 and mark it as a gift, so i can my declaration in a smooth way.